videokamera címkéhez tartozó bejegyzések

Tegye biztonságosabbá otthonát!

Minden évben egyre több és több betörést, lopást jegyeznek a rendőrségen, ami minden átlag ember számára aggasztó hír lehet. Ha Önhöz még nem törtek be soha, szerencsésnek mondhatja magát, de ne csak reménykedjen abban, hogy ez a jövőben sem fog megtörténni! Tegyen érte, és előzze meg a bajt! Nem kell rögtön méregdrága biztonsági berendezésekre gondolnia, vagy átépítenie az egész házát. Mi mutatunk néhány hatásos megoldást a betörők távol tartására:

Mozgásérzékelővel felszerelt lámpa

Bejárati ajtó mozgásérzékelős lámpávalAz erős fény megijeszti a betörőket, hiszen azáltal láthatóvá válnak az éj leple alatt is. A bűnözők pedig szívesebben mozognak sötétben, árnyékban. Az ilyen lámpák nagy előnye, hogy az ember nem tudja megjósolni mikor, hol, mire, és milyen hosszan kapcsolódik fel. Általában miután felkapcsolódik egy lámpa, már túl kockázatosnak tartják, hogy ott maradjanak, mert félnek, hogy elkapják őket. A lámpák másik nagy előnye a programozható funkció, mely akkor jön jól, ha elutazik a családjával. Ennek segítségével azt hihetik a betolakodók, hogy van otthon valaki, tehát azt a házat messziről el kell kerülniük.

Biztonsági nyílászárók

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a betörők többsége a bejárati ajtón keresztül próbál bejutni egy otthonba. Ennek fényében egy megerősített biztonsági ajtó beszerelése sokat javíthat a nagyobb biztonság megtartásában. Egy ilyen ajtó feltörése eltart egy darabig, amit valószínűleg egy betörő hamar megun, ráadásul ilyenkor fokozottan fennáll a lebukás veszélye is. Természetesen egy ilyen ajtó nem a legolcsóbb megoldás, de esetleg egy megerősített zár, vagy egy plusz lánc is elegendő lehet bizonyos esetekben. Ezek felszerelésekor ne csak az ajtóra gondoljon, hanem az ablakokra is (legfőképp az utcafronton, vagy a ház földszintjén található ablakokra).

Videokamera

A kamerák is biztonsági berendezéseknek minősülnek. Igaz, hogy nem akadályozzák meg a betörők behatolását, de rögzítik azok arcát, tetteit, stb. A modernebb biztonsági kamerák már képesek valós idejű képet sugározni az Ön telefonjára vagy számítógépére, így akkor is láthatja hogy mi történik a házában, mikor nincs is otthon. Plusz meg kell jegyezni, a kamerák felvételei sokat segíthetnek a nyomozás során, hiszen látszódnak rajtuk a bűnözők.

Riasztórendszer

Rengeteg cég kínál különböző riasztórendszert, ami nem meglepő, hiszen a legtöbben ezt használják otthonukba a betörések ellen. Bizonyos modellek azonnal értesítik a tulajt és/vagy a biztonságtechnikai céget, más modellek pedig közvetlenül a rendőrséghez vannak bekötve, akik a riasztást követően rögtön a helyszínre indulnak.