szépségápolás címkéhez tartozó bejegyzések

Harc a hibátlan arcbőrért!

Köztudott, hogy az életkor előrehaladtával csökken a bőr kollagén és elasztin termelődése. A bőr egyre kevésbé képes a gyors regenerálódásra, emiatt láthatóvá kezdenek válni a bőröregedés első jelei, a szarkalábak és a mimikai ráncok formájában. Ezen kívül az arc bőre szárazabbá és fakóbbá is válhat.

arcbőr

Valószínűleg az első, ami ilyenkor mindenkinek az eszébe jut, hogy érdemes lenne beszerezni egy jó minőségű kozmetikumot, mely átsegít a bajon. A bőröregedés problémájára életkortól függően különféle kozmetikai termékek léteznek. A ma kapható szépségápolási termékek többségének minden újítása a természetességre törekszik, a bio alapanyagokat és a tudományt egyesítik magukban. A termékeket folyamatosan tesztelik, ellenőrzik, megújítják, hogy a XXI. század minden elvárásának megfeleljenek, s az így létrejött termékek akár csodára is képesek legyenek. Léteznek olyan bőröregedés-gátló szérumok például, amelyek a bőr fiatalságáért és szépségéért felelős alapvető funkciókat állítja helyre.
De vajon mennyi információra van szükségünk ahhoz, hogy ténylegesen megbízzunk egy ilyen termékben? Mennyi pénzt kell erre áldoznunk? És a legfontosabb kérdés, hogy vajon meddig kell ezt használnunk ahhoz, hogy elérjük az áhított szépséges bőrt?

Sok esetben bőrünknek még a legoptimálisabb csodaszérumok sem segítenek elérni a kívánt hatást, ezért érdemes inkább szakértő orvoshoz fordulnunk. Egy alapos kivizsgálást követően számtalan lehetőség közül választhatunk annak érdekében, hogy nagyobb fájdalom nélkül érjük el a hőn áhított bőrfeszességet és egyben szépséget. Ebben az esetben olyan műtét nélküli beavatkozásokra számíthatunk, mint a ráncfeltöltés, ajakfeltöltés, tokakezelés, Derma-roller arckezelés, és még sorolhatnánk. Ráadásul mindezt akár egyik napról a másikra is megvalósíthatjuk, csak időpontot kell foglalnunk!
Amit pedig soha nem felejthetünk el egy ilyen döntés meghozatalánál az az, hogy ha komoly, látható és főként maradandó eredményt szeretnénk, akkor érdemes modern orvosi megoldáshoz fordulnunk.

A zöld tea hatása a szervezetre

A tea igen népszerű ital, sőt számos országban (például Anglia, India) a kultúra szerves része. A kávéhoz hasonlóan élénkítő hatással rendelkezik, emiatt késő délutáni vagy esti időpontokban többeknek (akik érzékenyek a koffeinre, illetve alvászavarban szenvednek) nem ajánlott a fogyasztása. Emiatt lehet, hogy míg eddig a legtöbben a fekete teát részesítették előnyben, ma már inkább a különböző gyümölcsös, vagy gyógynövény alapú teák felé fordulnak. Hiszen ezeknek alacsonyabb, vagy egyáltalán nincs koffein tartalmuk.

Zöld tea

A zöld tea például hatalmas sikernek örvend Európa szerte. Igaz, hogy alapvetően ázsiai ital, de a jótékony élettani hatásainak köszönhetően egyre népszerűbb itt is. És nem csak mint tea, hanem az abból készített illatszerek, üdítők, étrend-kiegészítők is kelendőbbek lettek.

A teákról általánosságban elmondható, hogy antioxidáns hatásuk van. A zöld teánál azonban számtalan egyéb jó tulajdonságról is beszélhetünk.

  • Antidiabetikus hatása miatt segíti a vércukor regulációját, ezáltal cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
  • Polifenol tartalmának köszönhetően vírus- és baktériumölő tulajdonsággal rendelkezik. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, erősíti az immunrendszert, véd a fogszuvasodás és a fogínybetegségek ellen.
  • Szakértők szerint aki rendszeresen több deciliter zöld teát iszik egy nap, annál kisebb eséllyel képződik szív- és érrendszeri problémával járó betegség.
  • Emellett a legújabb kutatások szerint a zöld tea fő összetevője, az epigallocatechin-gallátnak (EGCG-nek) nagy jelentősége van a daganatos betegségek megelőzésében. Gátolja ugyanis a rákmegelőző állapotok valódi rossz indulatú daganattá való kialakulását.

Az egészségmegőrzés mellett a szépségápolásban is hasznos szerepet tölt be.

  • Gyorsítja a hámszövet kollagén rostjainak megújulását, így megelőzi, illetve csökkenti a bőr ráncosodását.
  • Anyagcsere-gyorsító szerepének köszönhetően (cukor és édesítőszer nélkül fogyasztva), ideális kiegészítője lehet bármely fogyókúrának.

Az édesebb teák kedvelőinek nagy örömére már léteznek különböző gyümölcsökkel ízesített zöld teák is. Ezek ugyanolyan jótékony tulajdonságokkal bírnak, mint a hagyományos, natúr zöld tea. Valamint a már említett étrend-kiegészítőknek (pl: Argin zöld tea kivonat kapszulának) sincs semmilyen mellékíze, így diéta során szintén remekül alkalmazhatja bárki.