szekrény címkéhez tartozó bejegyzések

Az otthon praktikus berendezése

A lakberendezésről első hallásra azt gondolhatjuk, hogy egyszerű feladat, a szükséges széket, asztalt, szekrényt, ágyat be kell tenni a szobába, és kész. Csak úri mulatság lakberendezőt alkalmazni.
Az üzletek, vendéglők, szállodák már tudják, hogy a bevételük, (megélhetésük) függ tőle, hogy a vendégnek kedve legyen betérni hozzájuk, és úgy távozzon, hogy szívesen visszatérne még.
Hasonlóan vannak ezzel a nagy vállalatok és irodaházak is. Az oda látogató ügyfeleket és partnereket a jó üzlet reményében szívesebben fogadják egy stílusos, modern tárgyalóban, mint egy sötét, zajos irodában a poros asztal mellett.

Ha valaki magánemberként bizonytalan a lakása belső hangulatának kialakításában, keressen fel bátran egy lakberendezőt, olyat, aki komolyan veszi a szakmáját, folyamatosan képzi magát. Ismeri a stílusokat, az anyagokat, jól párosítja a színeket, naprakész a divatban, és ami még nagyon fontos, jó emberismerettel, beleérző képességgel rendelkezik.
Biztosan kaphat tőle jó és hasznos tanácsot, színes, akár anyagmintákkal ellátott rajzot, hogy segítsen a végeredményt elképzelni. Nem kell mindjárt óriási dologra gondolni, kérhetjük a véleményét egyetlen helyiség esetében is. Hiszen van, akinek a konyha a fontos, hogy praktikus elrendezése legyen (például elférjenek a konyhagépek, amik segítik munkáját, vagy fontosnak tartja, hogy a tűzhely és a vízcsap ne legyen messze egymástól, illetve legyen a sok edénynek, kiegészítőnek elegendő hely). Van, akinek a fürdőszoba kialakítása lényeges, hogy ott el tudjon lazulni, vagy épp felfrissülni (a helyiség mérete is meghatározza, hogy csak egy zuhanyzót alakítson ki, vagy nagyméretű kádat is be tud állítani akár a fürdő közepébe, de fontos például a tükör megvilágítása is, illetve hogy a mosógépet hol tudja elhelyezni).

Hálószoba

Van, akinek a hálószoba a fontos, hogy kényelmes legyen, nyugalmat sugározzon. A hálószobában a legfontosabb elem a franciaágy. Ennek kiválasztásánál nem csak a kényelmi szempontok a mérvadóak, hanem a színe, a formája, és az anyaga is. Méretéből adódóan ez lesz a szoba központ eleme, legyen tehát olyan, mely rögtön magához hívja, amint belép a hálóba.
Ha van lehetőség az egész falat beborító szekrény beépítésére, vagy hozzá kapcsolódó gardróbszoba kialakítására, az külön ajándék. Fokozza a komfortérzetet, ha közvetlen átjárás van a fürdőszobába – persze ilyen esetben szükséges egy külön WC-t mosdóval kialakítani a vendégek számára.

Az 5 legnépszerűbb és legpraktikusabb konyhai tároló

A konyhai tárolás gyakran nagy fejtörést okoz a háziasszonyoknak, pláne akkor, ha nincs külön spejz a házban, ami elnyelné azt a sok felgyülemlett fűszert, több csomag tésztát, lisztet, cukrot, krumplit, hagymát, stb. Sőt nem csak az élelmiszer az, aminek helyet kell találni, hiszen ott van az a jó néhány egyszer használt konyhai kisgép, lábas, serpenyő, tepsi, sütőforma is.

Tehát, ha nincs spejz, jöhetnek a speciális (mindent elnyelő) polcok, dobozok, szekrények, fiókok. Egy jó minőségű, jól megtervezett, egyedi konyhabútor sok gondot levehet mindenki válláról. Tehát annak, aki most újítja a konyháját, vagy még építkezés előtt áll, ezeket mindenképp fel kell vennie a listájára:

1. Mind közül a legpraktikusabb a rejtett szárító, hiszen ki ne szeretné elrejteni a száradó edénykupacot, mely általában teljesen feleslegesen foglal el kb. fél métert az amúgy is szűkös konyhai munkapultból. Egy ilyen szárítót beépíthetünk a mosogató feletti szekrénybe vagy az alatta levő fiókokba is. Amint végeztünk a mosogatással, csak becsukjuk az ajtót, és olyan mintha ott se lenne az a hatalmas adag tányér és fazék.
Rejtett szárító

2. A konyhabútor kihasználatlan sarkai is potenciális tárolóhelyek. Egy sarokfiók vagy sarokszekrény segítségével rengeteg helyet nyerhetünk egy kisebb konyhában is. Ez a megoldás kívülről nem észrevehető, viszont amint belenézünk hatalmas helyet találunk a nagyobb edényeknek. A ki és be pakolás pedig semmivel sem nehezebb egy átlagos szekrénynél vagy fióknál.
Sarokfiók

3. Egyre népszerűbbek az úgynevezett “készülék garázsok” is, amit úgy kell elképzelni, hogy a kisebb konyhai gépeknek (kenyérpirítónak, turmixgépnek, teafőzőnek, stb.) egy kis, elzárt szekrénykét választunk le a pultból. Ezt inkább csak nagyobb konyhák esetében ajánlatos beépíteni, ahol elég nagy a pult. Előnye, hogy nincsenek szem előtt a felesleges konyhai eszközök, mégis egy másodperc alatt elővehetők és használhatók.
Készülék garázs

4. Egy plusz munkafelület nyerhető a pult alól kihúzható mobil szekrénnyel. Egy kis konyhában nagyon praktikus, hiszen konyhaszigetként, nyújtódeszkaként, mozgatható tárolóként és zsúrkocsiként is alkalmazható. Ha pedig nincs rá szükség vagy másnak kell a hely, akkor egyszerűen visszagurítható a pult alá, a helyére.
Mobil szekrény

5. És végül, hogy az élelmiszerekről is szót ejtsünk, nem kell ezeknek külön bejáratú spejz, elég egy mindent elnyelő szekrény is. Ezzel csak azért szokott probléma lenni, mert az ember semmit sem talál benne. Nos egy sok polcos, forgatható, kihúzható elemekkel ellátott tárolóval ez is elkerülhető, és így minden egy helyen tárolható.
Spejz