rendezvényhelyszín címkéhez tartozó bejegyzések

Aktív csapatépítés a hatékony munkáért

A csapatépítés, mint kifejezés, magában foglalhat különböző gyakorlatokat, játékokat, illetve több napos programsorozatot is. Ilyen eseményen kortól függetlenül mindenféle csoport részt vehet. Gyerekeknek, iskolás csoportoknak, vagy felnőtteknek egyaránt szerveznek. Cikkünkben most a vállalati csapatépítésről lesz szó bővebben.
A megrendezésének több oka is lehet: a résztvevők ajándékba kapják, szimplán csak mint kikapcsolódás, vagy a cégvezetők ezzel szeretnék elérni, hogy a dolgozók között erősebb kötelék alakuljon ki, és hatékonyabban menjen a munka.

Csapatépítés

A csapatépítésnek két fajtáját különböztetjük meg, attól függően, hogy azt kint (outdoor tréning) vagy bent (indoor tréning) tartják. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Egy sokoldalú rendezvényhelyszín lehetőséget biztosít beltéri konferenciák és játékos feladatok lebonyolítására, ugyanakkor szabadtéri extrém programok megszervezésére is.

Íme, a cégek által legtöbbször igénybe vett és kedvelt csapatépítő programok:

Kincskeresés, nyomozás – Kint vagy bent? Erdőben vagy városban? Sokan vagy csak néhányan? Nem számít! A cél, hogy a csapattagok összedolgozva, egymást segítve találják meg mielőbb a kincset, vagy egy bűnügy tettesét.

Paintball, lézerharc – Nem kimondottan a nők kedvence, de akár még ők is bevállalják, ha a csapatról van szó. Remek félnapos program lehet belőle, ha sokan részt vesznek rajta. A végén a győztesek hívják meg a veszteseket egy italra, a vesztesek pedig készüljenek a visszavágóra!

Csapatépítő filmforgatás – Ez a feladat együttműködő csapatot igényel, hiszen egy film elkészítése rengeteg munka. Megírni a forgatókönyvet, kiosztani a szerepeket, jelmezt és helyszínt előkészíteni, majd kezdődhet a forgatás. Az elkészült művet pedig mindenki újranézheti majd a karácsonyi vacsorán.

Borkóstoló – Szerencsére hazánk tucatszámra büszkélkedhet híres bortermő vidékekkel és finomabbnál finomabb borokkal. Nem nehéz találni egy pincészetet, ahol személyre szabott, esetleg vacsorával egybekötött borkóstolón vehet részt az egész társaság. Bár ez a program inkább szórakozás, mint közös feladatmegoldás, de azért ebből is sok mindent ki lehet hozni, pláne hogy a jókedv garantált.

Közös alkotás – Ki ne szeretett volna gyerekkorában festeni, rajzolni, színezni? De sajnos felnőtt korára az emberek nagy része úgy gondolja, hogy kimondott tehetség kell hozzá. Pedig nem, hiszen ha segítik egymást a csapattagok, mindegy, hogy ki mennyire ügyetlen, a végén biztos nagyszerű mű fog születni. A festményt, rajzot, vagy szobrot pedig dicsőség lesz kiállítani az irodában.