nyaralás címkéhez tartozó bejegyzések

Az örök horvátországi nyaralóhely – Isztria

Páratlan természeti szépség és mesébe illő tengerparti világ, főként ez jellemzi Isztriát. Az Adriai-tenger északi partvidékén elhelyezkedő Isztria területének jelentős hányada Horvátországhoz tartozik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a közép-európai országokhoz – így Magyarországhoz is – meglehetősen közel fekvő horvátországi úti cél. A horvátországi területeken fekvő Isztriai-félsziget a horvátországi nyaralást választők igazi gyöngyszeme! Több száz kilométer hosszú partszakasszal rendelkezik, amelyet nem csak magányos és szinte érintetlen öblök, hanem egyes helyeken sziklás-kavicsos, vagy éppen homokos strandok jellemeznek.
Az útikönyvek általában ritkán tesznek említést arról, hogy a horvátországi nyaralók kedvelt úticéljaként Isztria évente csaknem ötmillió turistát fogad. A horvátországi nyaralást választók számára isztriai útjuk során nem csak lehetőségük van a legfontosabb városok, strandok felkeresésére, de földrajzilag olyan kihagyhatatlan látványosságokat is láthatnak, mint Krk, Cres, Losinj és Rab szigetei. Ezeket a térségeket az adriai övezet egyik legszebb tájegységeinek tartják.

horvatorszag

Amit a szállásválasztásról tudni érdemes a Nap szerelmeseinek paradicsomában

Utaltunk már arra, hogy a horvátországi nyaralás szerelmesei közül közelsége miatt Isztria igen sokakat vonz. Persze közelsége mellett minden horvátországi látogatót a pragmatikusan leküzdhető távolság mellett Isztria páratlan szépsége, illetve változatossága is rabul ejt. A különleges, sziklás tengerpartok látványosságáról és a horvát kisvárosok egyediségéről elhíresült terület rengeteg szálláslehetőséget kínál az ide látogató turistáknak. A turistairodák kínálatában egyaránt megtalálhatóak az elegáns szállodák és a financiális szempontból pénztárcánknak sokkal kedvezőbb olcsó apartmanok, de természetesen a kínálat bővelkedik luxus hotelekben is.
Az utazási irodák a horvátországi nyaralás szerelmeseinek számos lehetőséget kínálnak az Isztrián található apartmanok bérléséhez is, sőt az ilyen szálláslehetőségek gyors és biztos online lefoglalásához.

Klimatikus viszonyok és horvátországi nyaralás

Horvátország mediterrán klímájának köszönhetően – mindenekelőtt az évente csaknem kétezerötszáz napos órát számláló klimatikus viszonyai miatt – Isztria rendkívül csodálatos világába fürdővendégek és napimádók sokasága vonzódik. Természetesen nem hiába. Horvátországnak ezen a szakaszán a főszezonnak számító július-augusztusi hónapokban akár 30 Celsius fokot is meghaladhatja a nappali átlaghőmérséklet. Azt külön érdemes hangsúlyoznunk, hogy a nap és a tengervíz kedvelőinek mindenekelőtt a július, augusztus és szeptember hónapok lehetnek a legideálisabbak. A horvátországi partok mentén az Adriai-tenger átlaghőmérséklete augusztusban a legmelegebb, amikor az akár 27 Celsius fokot is meghaladhatja. Isztria horvátországi szakaszán megszámlálhatatlanul sok strandot felkereshetünk, ugyanis a teljes félsziget öblökkel, félszigetekkel tarkított, amelyekből a helyszínek többségét elsősorban a horvátországi strandolás szerelmeseinek alakítottak ki.

Családi nyaralás itthon, olcsón

Már javában tart a nyár, és aki csak teheti, megpróbálja ezt a néhány hónapot kellemesen tölteni. Sokan erre az időszakra tartogatják szabadságaikat, és a lehetőségekhez mérten 2-3 hetet igyekeznek nyaralással tölteni. A gyerekek számára is megkezdődött a szünidő, így minden adott egy kellemes családi vakáció megszervezésére.

Annak, hogy hová is menjünk nyaralni, talán csak a pénztárcánk szab határt. Vannak, akik egy kellemes tengerparti üdülés mellett teszik le voksukat. A kristálytiszta tenger és lágy homok vitathatatlanul kellemes szórakozást ígér, de valljuk be, hogy itthon is szép számmal találhatunk kikapcsolódásra, aktív pihenésre kiválóan alkalmas helyszíneket.

A belföldi turizmus nagy előnye, hogy az utazási költség lényegesen kevesebb, mint egy külföldi utazás esetén. Az így megspórolt összeget, máris a kikapcsolódásunk szolgálatába állíthatjuk. A másik lényeges szempont, hogy a kis távolságoknak köszönhetően, bármikor könnyen és egyszerűen hazajuthatunk. Főleg kisgyermekes családok esetében fordulhat elő gyakran egy kisebb gyomorrontás vagy a játék hevében szerzett apróbb sérülés. Hazai környezetben gyorsan orvosolhatóak ezek a problémák, szükség esetén pedig pár óra alatt otthon lehetünk.
A folyamatosan fejlődő hazai turizmusnak köszönhetően, az országhatáron belül is bárki megtalálhatja a számára ideális helyszínt a feltöltődésre. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a megunhatatlan aquaparkok, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt feledhetetlen szórakozást kínál.

nyaralas

Az egyik legváltozatosabb hazai fürdőhelynek Hajdúszoboszló ad otthont. Az Alföld festői környezetében található város, Magyarország legnagyobb termálvizű fürdőkomplexuma. A több mint 1000 méter mélyről feltörő, 73 Celsius-fokos kénes, jódos gyógyvíz ízületi és mozgásszervi bántalmak kezelésére kiválóan alkalmas. A város számos családbarát programmal várja az ideérkezőket. A strandfürdőt övező kényelmes szállodák és apartmanok közül választhatjuk ki az igényeinknek legmegfelelőbbet. Érdemes tájékozódni a szálláshelyek által nyújtott különböző szolgáltatások felől. Kisgyermekes családok számára a kimondottan bababarát szálláshelyek lehetnek a legkedvezőbbek, mint például az Ilona Apartman Hajdúszoboszló. A hajdúszoboszlói apartmanházak között találhatóak SZÉP kártya elfogadó helyek, ami sokaknak biztosít praktikus, alternatív fizetési lehetőséget. Ha már Hajdúszoboszlón járunk, érdemes ellátogatni a csónakázótóhoz. A természet kedvelőinek pedig remek kirándulási lehetőség, a város közelében található Hortobágyi Nemzeti Park.