légszűrő címkéhez tartozó bejegyzések

Miért érdemes otthoni légtisztítót vásárolni?

Az otthoni levegő tisztítása rendkívül fontos saját és családunk egészsége érdekében. A légtisztítók képesek mindenféle kórokozót és szennyezőanyagot kiszűrni a levegőből. Segítségükkel a lehető legtisztább levegőben élhet otthonában. Ha valamelyik családtagja allergiával vagy asztmával küzd, a tiszta levegő még inkább elengedhetetlen. Általában több időt töltünk a négy fal között, mint a szabad levegőn, főleg az őszi-téli hónapokban, mikor a hideg miatt szívesebben húzzuk meg magunkat meleg otthonunkban. A légtisztítók segítségével még kényelmesebbé teheti otthonát, és tiszta levegőt szippanthat be.

Tiszta levegő otthonában

A légtisztítók a tiszta levegő biztosításával nagy mértékben csökkentik a különböző allergiák és betegségek kialakulását. Meglepő, de sajnos igaz, hogy a benti levegő általában szennyezettebb, mint a kinti. A gyenge minőségű levegő pedig veszélyt jelenthet az allergiásoknak vagy egyéb légzőszervi betegségben szenvedőknek. Tehát a saját és családunk egészségének érdekében megéri odafigyelni az otthoni levegő minőségére. A légtisztítók feladata tehát egészségünk védelme a különböző betegségektől. Az igazán tiszta levegő segít csökkenteni a légzési nehézségek kialakulását is. A friss és higiénikus otthoni környezet tehát mindenki számára rendkívül fontos. Ha nem tudja, pontosan milyen légtisztítóra lenne szüksége, most segítünk egy kicsit, hogy könnyebben eligazodjon a boltok kínálatában, és megtalálja azt, ami a legjobban passzol otthonába.

Mi az a HEPA szűrő?
Azok a légtisztítók, melyek megfelelnek a HEPA (High Efficiency Particulate Air) elvárásainak, olyan szűrővel vannak felszerelve, melyek képesek kiszűrni a levegőből az egészen apró részecskéket is. Ezen kívül a levegőben található allergének és por részecskék 99%-át is eltávolítják. A HEPA szűrők az otthoni levegőben található penész spórákat is kiszűri.

Ionos légtisztítók
Az ionos légtisztítók másképp működnek, mint a HEPA szűrős légtisztítók. Ezek ugyanis nem kiszűrik a különböző nemkívánatos részecskéket, hanem negatív vagy pozitív töltést adnak nekik, ahogy a levegő átmegy a légtisztítón. Ennek köszönhetően a lakás különböző pontjaihoz fognak tapadni gyakorlatilag. Tehát ott maradnak a környezetünkben, de nem a levegőben. Léteznek olyan légtisztítók is, melyek mindkettőre képesek.

Ön is könnyedén egészségesebbé teheti otthonát, és kristály tiszta levegőt varázsolhat családjának. Előzze meg a betegségeket, és védje allergiás családtagjait légtisztítóval!