horvát szállás címkéhez tartozó bejegyzések

Az örök horvátországi nyaralóhely – Isztria

Páratlan természeti szépség és mesébe illő tengerparti világ, főként ez jellemzi Isztriát. Az Adriai-tenger északi partvidékén elhelyezkedő Isztria területének jelentős hányada Horvátországhoz tartozik, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a közép-európai országokhoz – így Magyarországhoz is – meglehetősen közel fekvő horvátországi úti cél. A horvátországi területeken fekvő Isztriai-félsziget a horvátországi nyaralást választők igazi gyöngyszeme! Több száz kilométer hosszú partszakasszal rendelkezik, amelyet nem csak magányos és szinte érintetlen öblök, hanem egyes helyeken sziklás-kavicsos, vagy éppen homokos strandok jellemeznek.
Az útikönyvek általában ritkán tesznek említést arról, hogy a horvátországi nyaralók kedvelt úticéljaként Isztria évente csaknem ötmillió turistát fogad. A horvátországi nyaralást választók számára isztriai útjuk során nem csak lehetőségük van a legfontosabb városok, strandok felkeresésére, de földrajzilag olyan kihagyhatatlan látványosságokat is láthatnak, mint Krk, Cres, Losinj és Rab szigetei. Ezeket a térségeket az adriai övezet egyik legszebb tájegységeinek tartják.

horvatorszag

Amit a szállásválasztásról tudni érdemes a Nap szerelmeseinek paradicsomában

Utaltunk már arra, hogy a horvátországi nyaralás szerelmesei közül közelsége miatt Isztria igen sokakat vonz. Persze közelsége mellett minden horvátországi látogatót a pragmatikusan leküzdhető távolság mellett Isztria páratlan szépsége, illetve változatossága is rabul ejt. A különleges, sziklás tengerpartok látványosságáról és a horvát kisvárosok egyediségéről elhíresült terület rengeteg szálláslehetőséget kínál az ide látogató turistáknak. A turistairodák kínálatában egyaránt megtalálhatóak az elegáns szállodák és a financiális szempontból pénztárcánknak sokkal kedvezőbb olcsó apartmanok, de természetesen a kínálat bővelkedik luxus hotelekben is.
Az utazási irodák a horvátországi nyaralás szerelmeseinek számos lehetőséget kínálnak az Isztrián található apartmanok bérléséhez is, sőt az ilyen szálláslehetőségek gyors és biztos online lefoglalásához.

Klimatikus viszonyok és horvátországi nyaralás

Horvátország mediterrán klímájának köszönhetően – mindenekelőtt az évente csaknem kétezerötszáz napos órát számláló klimatikus viszonyai miatt – Isztria rendkívül csodálatos világába fürdővendégek és napimádók sokasága vonzódik. Természetesen nem hiába. Horvátországnak ezen a szakaszán a főszezonnak számító július-augusztusi hónapokban akár 30 Celsius fokot is meghaladhatja a nappali átlaghőmérséklet. Azt külön érdemes hangsúlyoznunk, hogy a nap és a tengervíz kedvelőinek mindenekelőtt a július, augusztus és szeptember hónapok lehetnek a legideálisabbak. A horvátországi partok mentén az Adriai-tenger átlaghőmérséklete augusztusban a legmelegebb, amikor az akár 27 Celsius fokot is meghaladhatja. Isztria horvátországi szakaszán megszámlálhatatlanul sok strandot felkereshetünk, ugyanis a teljes félsziget öblökkel, félszigetekkel tarkított, amelyekből a helyszínek többségét elsősorban a horvátországi strandolás szerelmeseinek alakítottak ki.