hajszín címkéhez tartozó bejegyzések

A hosszantartó, élénk hajszín titka

Mire az ember megtalálja a tökéletes hajszín-árnyalatot, hajlamos kisebb-nagyobb vagyonokat elkölteni a különböző hajfestékekre és hajápoló készítményekre. Ha Ön már megtalálta a megfelelő fodrászatot és az Önhöz leginkább passzoló színárnyalatot, akkor nincs más hátra, mint minél hosszabb ideig megtartani hajszínét. Ha nem szeretné, hogy kidobott pénz legyen, amit hajfestésre költ, és minél tovább szeretné viselni a hőn áhított árnyalatot, akkor a most következő tippek hasznosak lehetnek Önnek.

Hajfestéskor a pigmenteket gyakorlatilag fogva tartják a hajtincsek. Minden olyan tényező, ami bejuthat a hajszálak kutikulája alá (legkülső réteg) – ezáltal szabadjára engedve a pigmenteket -, a hajszín fakulásához vezet. Az egyik legnagyobb ilyen színrabló a víz. Mielőtt úgy döntene, többet nem mos hajat, próbálja ki ezeket a pigmentvédő trükköket!

Hordjon kalapot!
Hordjon kalapot!
A természeti elemek elleni védelem segít megelőzni a szabadgyökök képződését, melyek hozzájárulnak a fakuláshoz. Hordjon kalapot, ha hosszabb ideig tartózkodik a napon, vagy használjon UV szűrős hajápolókat, melyek elnyelik a káros sugarak egy részét.

Vörös? Jól gondolja meg!
Vörös? Jól gondolja meg!
A vörös az egyik leginkább figyelemfelkeltő hajszín, de sajnos a leggyorsabban fakuló is. A bíbor pigment molekulák ugyanis kisebbek a barna vagy fekete molekuláknál, ezáltal a leginstabilabbak.

Kevesebb hab, tartósabb szín
Kevesebb hab, tartósabb szín
Minél többet mossa a haját, annál gyorsabban fog kopni. A sampontól megduzzadnak a hajszálak, és a festék minden alkalommal lemosódik róluk. Ha mindenképpen gyakran kell hajat mosnia, akkor válasszon olyan termékeket, melyek kifejezetten az Ön hajszínére készültek.

Használjon színvédő sampont és balzsamot!
Használjon színvédő sampont és balzsamot!
A hagyományos, ‘bolti’ készítmények nem mindig számítanak jó választásnak. Inkább érdeklődjön fodrászánál, vagy vásároljon fodrászkellékesnél, ahol szakértő eladók segítenek Önnek a megfelelő termék kiválasztásában. A professzionális hajszínvédő samponok és balzsamok nem hagyják, hogy a kutikula alól kimosódjon a festék. Ha megoldható, ne használjon tisztító sampont -, csak nem színfrissítés előtt áll -, mert attól is csak jobban fakul majd a hajszíne.

Kapcsoljon hűvösebbre!
Kapcsoljon hűvösebbre!
A hajszárítóból áradó forró levegő egyértelműen hatással van a hajszálakra. A nedves haj rugalmasabb, mint a száraz, ez a rugalmasság pedig növekszik a meleg víz hatására is. Mindez sajnos megint csak a hajszín fakulásához vezet, mivel a haj szerkezetének módosulása a pigmentek elveszítését jelenti. Tehát inkább langyos vagy hideg vízben érdemes hajat mosni.

Medence szabály
Medence szabály
A klór a hajszín egyik legnagyobb ellensége. Vigyen fel egy kis kondícionálót a fürtjeire, mielőtt csobbanna, így megóvja és hidratálja haját. Az úszósapka is nagy segítség lehet, ha fürdőzésre kerül a sor!