Djeco játékok címkéhez tartozó bejegyzések

Kreatív játékok színes tárháza

Napjainkban már nincs szülő aki kétségbe vonná, hogy a kreatív készségfejlesztő játékok alkalmazása a nevelésben nagymértékben hozzájárul az egyes alapkészségek megfelelő fejlődéséhez. A kreatív játékok lehetővé teszik a térlátás és képfelismerés fejlődését, a finom-motorikus képességek fokozatos javulását. Persze a gyerek kreatív fejlesztésének mikéntje már annál inkább okoz sok szülőnek fejtörést. Mikor és mik azok a játékok, amelyeket gyermekünk kezébe adhatunk? Mikor mi okoz inkább sikerélményt, mint kudarcot? Mi fogja inspirálni arra, hogy kreatívan gondolkodva kedvet kapjon a különböző színek és formák kipróbálására?

A Hasbro gyurmáktól a Djeco termékcsalád készségfejlesztő játékainak színes világáig!

A színes kifestők mellett a kreatív játékok egyik alapformájaként régóta közismertek a gyurmák és azok legmodernebb változatai, amelyek igazán megmozgatják a kisgyermekek kezeit, ilyen értelemben kifejezetten hasznosak a kreativitás szempontjából. Napjaink legismertebb játékgyártói – mint a Hasbro, vagy éppen a Play-Doh – tökéletessé fejlesztették a gyurmák választható repertoárját, gyakorlatilag végeláthatatlan színben, méretben és kiszerelésben kaphatóak. A szintén kreatív és logikai, valamint ügyességi játékok ugyancsak nagymértékben fejlesztik a gondolkodás és a mozgás fejlődését, nemcsak azáltal, hogy a játékcsoportnak ez a köre megtanítja a gyerekeket az ok-okozati összefüggésekre, de nem csekély sikerélményt nyújtva a memóriát is fejleszti.

jatek

A fentiekből látszik, hogy gyermekjátékot bár sokfélét gyártanak, ám figyeljünk arra, hogy gyermekünknek a legmegfelelőbbet adjuk a kezébe. Kiemelt tekintélyt szerzett magának minőségével és kreatív ötletességével a Djeco francia játékgyár, amely napjainkban is, újabbnál újabb játékok felfedezésével, fejlesztésével foglalkozik. A Djeco játékok termékcsaládja ráadásul minden korosztály részére alkalmas, az óvoda előtti kortól a kicsitől a nagyig minden szülő megtalálhatja a gyermeke számára legmegfelelőbb érdekes játékot. A Djeco játékgyártó cég kreatív játékötletei nem hagyták érintetlenül az építőjátékok, kártyajátékok és fejlesztőjátékok világát, de még az olyan területeket sem mint a kirakók, puzzlek, fa formaberakók, bűvészjátékok, és szerepjátékok, illetve társasjátékok.

A kreatív játékokat forgalmazó webáruházak választékának központi helyén találjuk a Schleich figurákat is. Természetesen a Schleich figurák elkészítését – figyelve az egyes korosztályok esetében megkerülhetetlen követelményekre – aprólékos megtervezése előz meg. A Schleich kreatív termékek mindegyike kézzel festett. Nem árt tudnunk, hogy ezek a kreatív játékok rendszerint gumi és műanyag ötvözetek, ami lehetetlenné teszi eltörésüket nem okozva ezáltal balesetet a gyermekekben.

jatek2

A fenti gyártók által előállított építőjátékokkal szintén szabadon szárnyalhat gyermekünk képzelete. A kreatív kockák alkalmazásával ráadásul a kicsik kezei is dolgoznak. A rajzolás fejlesztésére természetesen rengeteg további megoldás létezik. Ilyenek lehetnek a rajztáblák, mágnes táblák, amik segítségével a kisgyermekek kivehetik részüket a művészetek izgalmas világából is.