alkohol címkéhez tartozó bejegyzések

Instant részegség – jön az alkohol por hatféle ízben!

A levespor, az instant tészta, a 3 az egyben kávé, az üdítőpor, a fagylaltpor, a krumplipürépor, az instant tejbegríz, az instant kakaó, a pezsgőtabletta, a tojássárgája por, a pudingkrémpor és a tejpor világában ha valaki úgy érezné, hogy valami még hiányzik az életéből, az most megnyugodhat, mert nemsokára itt az alkoholpor.

Instant alkohol

Bár korábban már kísérleteztek az alkohol porításával Németországban és Japánban, illetve tablettásításával Oroszországban, sőt az USA-ban elvileg forgalmaznak is hasonlót, most mégis a hatféle ízt kínáló Palcohol márkától zeng a világ. Az amerikai cég többek közt azzal kecsegtet, hogy nem kell nehéz (és drága) üvegeket cipelnie a koncertre, buliba indulóknak, elég néhány tasak (olcsóbb) alkoholport zsebrevágni. Aztán már csak víz kell meg egy üveg, és már kész is az instant koktél.

A Palcohol weboldalán kiderül, hogy Mark Phillips, az ötletgazda állítólag nagy természetjáró. Mivel se a túrázás, se a bringázás nem olyan tevékenység, ahova az ember literszám tudna magával alkoholt vinni, hogy egy kimerítő nap végén gyorsan magába öntse, ezért Mark elkezdett por állagú alkohol után kutatni, de nem talált ilyet. Így aztán felvette a kapcsolatot néhány tudóssal, és pár év kísérletezés után megszületett a Palcohol. (Az oldalon megnyugtatólag azt is elárulják, hogy nem csak a sportolóknak ajánlott a fogyasztása.)

Az alkoholpor ősztől lesz kapható az Egyesült Államokban, de tervbe van véve a külföldi, illetve online árusítása is.
A Palcohol hatféle ízesítése:
V, mint vodka
R, mint Porto Rico-i rum
Cosmopolitan
Mojito
Powderita, mint Margarita
Lemon Drop

A gyártó óva int a por orron át történő felszippantásától, és elrettentésképp még azt is elárulja, hogy egy fél csészényit kéne felszívni belőle a kellő hatás érdekében. Ételekhez viszont annál inkább ajánlja a terméket. Például bátran tehetünk Powderita-t avokádókrémbe, Cosmopolitan-t a salátánkba, V-t pedig vodka helyett vodkás szószba.